BIOGRÁFIA - A MADRAPUR zenekar története, biográfiája
   info@madrapur.hu    +36 70 615 2222

BIOGRÁFIA

HOGY VOLT, HOGY VAN, HOGY LESZ

EZ A
STORY

A MADRAPUR zenekar jelenlegi, négy tagú felállásának megalakulása 2016 legelejére tehető. Hosszas keresgélés után a srácok a budapesti Közvágóhídon találtak próbatermet, amin a Bohemian Betyars formációval osztoztak. Az itt megkezdett számírási munkálatok közel egy éven keresztül tartottak, ezen időszak alatt a zenekar megtalálta saját hangzását, illetve megszületett tizenöt vadonatúj dal.
2016 novemberében a tagok végre elérkezettnek látták az időt, hogy kidugják fejüket a próbaterem falai közül. Első lépésként a budapesti SOUNDCHECK tehetségkutatón mutathatták be az elmúlt év termését, ahol egészen a döntőig meneteltek. A szakmai zsűrit Beck Zoli, Novák Péter és Morcz Fruzsina alkotta. A együttes pozitív visszajelzéseket kapott és behúzta a számukra legkedvesebb és legnagyobb értékkel bíró díjat, aminek köszönhetően a 30Y előzenekaraként léphettek fel a tavaszi turné bizonyos állomásain. Ezalatt Mihalik Ábel (ex-Kispál, Drastik Putto) segítségével elkészült a zenekar első hanganyaga, egy két dalt tartalmazó demo felvétel.
A demózási élményeken felbuzdulva a zenekar elhatározta, hogy 2017 elején rögzíti “Jóra nap süt, rosszra hold” című első nagylemezét, amin tizenhárom szám fog szerepelni. A megjelenése rendhagyó módon három szakaszból áll. Idén júliusban kijött egy négy számos kislemez (Jóra nap süt), amit október végén további négy dal követett (Rosszra hold). A 2018-as év elejére várható a két kislemez jelképes összeillesztése, amin a már megjelent nyolc szám mellett újabb öt dal is hallható lesz, kiadva ezzel a teljes nagylemez anyagát. A stúdiózási folyamat az Esti Kornél zenekarból ismert Lázár Domokos közreműködésével zajlott.

ŐK AZ
ARCOK

Kozma Máté / gitár, ének  
Szabados Gábor / gitár, ének
Ferencz Bence / bass
Nagy Gábor / dobok

KIEMELT
CIKKEK

HA AKARSZ EGY LEMEZT, UTÁNAMÉSZ ÉS MEGCSINÁLOD MAGADNAK

Interjú zenéről, a zenekarról és a megjelent nagylemezről a ContextUs magazinban
2018/01/22

JÓRA NAP SÜT, ROSSZRA HOLD LP PREMIER

A zenekar első nagylemezének debütálása a Recorder blogon
2018/01/01

2017

SZEGED S(O)UNDAY SESSION VIDEÓ + M.A.CSEK INTERJÚ

Egy soha nem játszott dal akusztikus előadása és interjú
2017/11/05

MAGYARALTER A GARÁZSBÓL – MADRAPUR EP PREMIER

Második kislemezünk (Rosszra Hold) bemutatása a KERET blogon
2017/10/27

MAGYARRADAR + EP-PREMIER

Első bemutatkozás és Jóra Nap Süt EP premier a Recorder blogon
2017/07/19